Sverige
21 december 2018 08:49

Lovande dressyrryttare skadad efter köp av skenande häst

HästaffärGranskningen av en hästföretagare fortsatte i TV4 på torsdagens kväll. I inslaget berättade dressyrryttaren Emma Tegelskär om en olycka med en skenande häst som hon köpt från företagaren.

Lovande dressyrryttare skadad efter köp av skenande häst
Bilden är tagen i ett annat sammanhang och hästen på bilden har ingenting med artikeln att göra. Arkivbild: Roland Thunholm

Emma Tegelskär tog SM-guld i dressyr på ponny, och har även tävlat EM.

De köpte en häst för 500 000 kronor från den granskade hästhandlaren, men skenturen satte stopp för ryttarens tävlingskarriär.
− Hästen vände sig om på en millisekund och satte av i fullt sken, berättade Emma Tegelskär i inslaget.

Hon skadade sig allvarligt vid olyckan och har nu slutat rida.
− Efteråt har vi hört att andra sett hästen i liknande situationer, och jag är helt övertygad om att säljaren visste om det, säger Emmas mamma Lena Tegelskär till TV4.

I inslaget trädde också en annan hästköpare fram, som inte fått några pengar trots en tingsrättsdom om att köpet skulle gå tillbaka och hon skulle få skadestånd.

Hästföretagaren säger till TV4 att hästhandlaren är oskyldig till alla anklagelser, och att han inte har något att göra med de bolag som står bakom hästförsäljningarna.

Inslaget i TV4

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden