Hoppning
1 april 09:52

Lövsta Future Challenge premierar fem U25-ryttare

SerieFinalen i Lövsta Future Challenge är inställd på grund av utbrottet av EHV-1 i Europa. Nu ger arrangören av den populära serien fem finalister en premie i stället för de prispengar de skulle ha ridit om i Scandinavium.

Lövsta Future Challenge premierar fem U25-ryttare
Alice Tapper tillhör dem som prisas. Foto: Roland Thunholm

Den här helgen skulle Andrea Persson, Alice Tapper, Stella Röhlcke, Wilma Marklund och Hedda Wallin hoppat Lövsta Future Challenges finalomgång under Gothenburg Horse Shows femstjärniga internationella tävlingar i Scandinavium.

Det har varit en speciell säsong och ett annorlunda år, vår förhoppning är att den här premien ska hjälpa de här ryttarna en bit på vägen. Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Med anledning av det senast EHV-1 utbrottet ställdes tävlingarna in och därför har organisationen bakom Lövsta Future Challenge beslutat att ge de fem talangfulla, unga ryttarna varsin premie på 30 000 kr.

Serien har bara haft en kvalomgång den här säsongen. Det var Andrea Persson och Alice Tapper som lyckades samla ihop flest poäng under denna.

Skulle ridit final

De andra tre ryttarna som premieras har plockats ut av hoppningens landslagsledning i samråd med Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show.

– Vi såg verkligen fram emot att få se de här fem supertalangerna samla rutin och erfarenhet under Gothenburg Horse Show. Vi vet att det inte går att ersätta möjligheten att få rida en femstjärnig tävling i Scandinavium. Det har varit en speciell säsong och ett annorlunda år, vår förhoppning är att den här premien ska hjälpa de här ryttarna en bit på vägen, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge, i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden