Hoppning
7 mars 2021 16:57
Ridsportplus

Wilma Marklund visade klassen: ”Formen håller i sig”

NationelltDet blev Wilma Marklund som hoppade hem huvudklassen över 1,45-hinder vid Högbo Ridklubbs nationella hoppningar på söndagen. "Siktet är inställt på att så småningom komma ut och tävla i Europa igen," säger flerfaldiga SM-medaljören.

Wilma Marklund visade klassen: ”Formen håller i sig”
Wilma Marklund och Carlogero. Bilden till vänster är från ett tidigare tillfälle. Foto: Roland Thunholm/Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var ett blygsamt startfält med elva ekipage när 1,45-klassen skulle ridas på söndagen.

Jätteroligt att se att formen fortfarande håller i sig. Wilma Marklund.

Klassen reds med winning round och när Piteå Ridklubbs 21-åriga Wilma Marklund satte nollan i första rundan tillsammans med Carlogero, ”Calle”, (OLDBG val f 2004 e Colander-Domino, uppf Manuela Rippe, äg Linda Marklund) hade ekipaget ett fint utgångsläge.

Det blev felfritt även i andra rundan och då var segern klar.
– Senaste tävlingen vi gjorde var i november där vi tog SM-brons inomhus så det var jätteroligt att se att formen fortfarande håller i sig, berättar Wilma Marklund som också har ridit EM för unga ryttare och tagit JSM-guld tillsammans med Calle.

Upp till 1,55-klasser

Valacken har funnits i familjen i ungefär nio år och de senaste fyra åren har Wilma Marklund ridit honom och startat upp till och med 1,55-klasser. Ekipaget började tävla internationellt 2017 och förra året blev det bland annat en Grand Prix-placering i Spanien. Hon har också varit uttagen till Internationella Ridsportförbundets satsning Young Riders Academy.

– Calle är en väldigt försiktig men tuff häst som gör allt för sin ryttare, fortsätter Wilma Marklund som är glad över söndagens seger.

Equestrian Sport
Wilma Marklund med en av sina SM-medaljer. Foto: Roland Thunholm

Hon tillhör dem som får tävla som yrkesverksam i Sverige, men nu har ridsporten inte bara olika coronarestriktioner att ta hänsyn till, utan även smittläget för hästarna med den neurologiska varianten av herpesviruset EHV-1. Detta har gjort att alla tävlingar i Sverige och på många andra håll har ställts in helt och hållet.

Svårt med planer

– I och med nuvarande situation så är det lite svårt att göra upp en plan men siktet är inställt på att så småningom förhoppningsvis komma ut och tävla i Europa igen, säger Wilma Marklund. 

Närmast efter henne i söndagens 1,45-hoppning kom Strömsholms Ridsportförenings Cornelia Wallenborg/Manick med 4+0 fel och trea i klassen blev Ella Björklund/Cuba Libre B, Västerås Ryttarsällskap, med 8+8 fel.

Segern gav en premie på 4 000 kronor.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden