Hoppning
23 januari 2021 19:40

Peder Fredricson och Hansson WL visade formen

InternationelltPeder Fredricson har luftat GP-hästen Hansson WL i en 1,40-klass på det trestjärniga meetinget i spanska Oliva på lördagen. Och ekipaget nådde nästan hela vägen.

Peder Fredricson och Hansson WL visade formen
Peder Fredricson och Hansson WL.Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det blev en andraplats för ekipaget i den 54 ekipage stora klassen på lördagens eftermiddag.

Det handlade om en tidshoppning över 1,40-hinder där 17 ekipage var felfria. Peder Fredricson och Hansson WL (SWB val f 2008 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruks Ab / Masel Ab, äg Astrid Ohlin) var knappt två sekunder långsammare än segraren, Gerrit Nieberg/Quibelle de La Coeur, Tyskland.

Det var det svenska ekipagets första internationella tävling sedan i oktober 2020. Ekipaget var mycket framgångsrikt 2018 med bland annat en andraplats i Global Champions Tour och femstjärniga GP-segrar. Det året var de världens mest framgångsrika hoppekipage enligt Internationella Ridsportförbundets rankning.

Peder Fredricson har även med sig VM-hästen H&M Christian K, Thelma Hästak, Catch Me Not S och Jumper d’Oase till Spanien där flera svenska toppryttare finns på plats, bland annat Malin Baryard Johnsson.

 

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden