Hoppning
18 januari 2021 13:52

Lovande säsongsstart för Malin Baryard Johnsson

På gångSju hästar är med till spanska Oliva där Malin Baryard Johnsson har rivstartat säsongen med idel nollor i protokollet. Både nya stjärnan El Barone och Peder Fredricsons tidigare tävlingskamrat, Chacco Dia, har visat framfötterna. Med H&M Indiana blev det en GP-placering på söndagen. "För Indies del behöver det inte ha varit en nackdel att OS sköts fram ett år", säger Malin i en DN-intervju.

Lovande säsongsstart för Malin Baryard Johnsson
Malin Baryard Johnsson värmer upp i spanska Oliva. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: Roland Thunholm

Flera felfria rundor med några av framtidsstjärnorna och en GP-placering med H&M Indiana är facit så långt efter första veckan i spanska Oliva, där Malin Baryard Johnsson startar upp säsongen under tre veckor.

En felfri grundomgång och ett nedslag i omhoppningen placerade Malin och Indiana på plats 15 i söndagens 1,45-klass i ett stjärnspäckat startfält med 62 starter. Detta efter en dubbelnolla i fredagens 1,45-klass, som var stoets första start.
– För Indies del behöver det inte ha varit en nackdel att OS sköts fram ett år, snarare tvärtom. Hon kan ha blivit lite klokare under det året – eventuellt, säger Malin Baryard Johnsson i en färsk DN-intervju.

Segrare i söndagens klass var fransmannen Julien Epaillard med Usual Suspect d’Auge, som red i mål felfritt på tiden 33,34 sekunder. Utan nedslaget hade Malin landat på sjätte plats med tiden 37,31 sekunder.

Nya stjärnan, Lövstahingsten El Barone 111, nuddade inte ett hinder i 1,40-klassen, där ekipaget slutade elva. Med H&M Chacco Dia, som tidigare ridits av teamkollegan Peder Fredricson, blev det ytterligare en felfri runda i 1,30.

Det är första gången som Malin tävlar internationellt sedan september. Träning varvat med att familjen varit sjuk i covid-19 har präglat uppehållet.

H&M Indiana är under igångsättning med sikte på planerade mästerskap samtidigt som hon testar vingarna på namnkunniga H&M Chacco Dia. Med på det spanska soläventyret är förutom nämnda El Barone även Cardentosonen Sid, som ägs av Stuteri Arch, samt några yngre förmågor.

– I vanliga fall tycker jag inte om att vara på samma plats för länge, men som läget är i världen är det den här gången en väldigt bra lösning, säger Malin Baryard Johnsson till DN.

– Här kan jag både tävla mycket och ge både hästarna och mig själv en chans att komma igång utan att behöva resa runt.

Startlistor och resultat.

Här kan du läsa hela DN-artikeln.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden