Sportnytt
5 mars 11:06

Tillfälligt tävlingsstopp i Sverige

Dödlig smittaTävlingsverksamheten i Sverige tar en paus under mars månad. Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse beslutade på fredagen att alla tävlingar i Sverige ställs in med start måndagen den 8 mars.

Tillfälligt tävlingsstopp i Sverige
Helgens tävlingar får genomföras, men sedan råder tävlingsstopp i tre veckor. Foto: Istock

Tävlingsstoppet gäller till att börja med till den 28 mars, men kan förlängas, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.

Beslutet är en försiktighetsåtgärd, och taget efter en stark rekommendation från internationella ridsportförbundet, FEI, och Svenska Ridsportförbundets förbundsveterinär. I dagsläget finns ingen utbredd smitta av EHV-1 i Sverige, men trots information om smittförebyggande åtgärder, isolering av hästar som kommer hem från resa i Europa, och kontakter med veterinärer, finns en ökad risk för ett utbrott av EHV1-smitta även i Sverige.

Det innebär bland annat att Grand Prix med ATG Riders League, Lövsta Future Challenge U25 och Arena Youth Tour den 18–22 mars I Borås och Billdal Horse Show med final Arena Youth Tour och SWB Trophy final den 25–28 mars inte kan genomföras vilket drabbar både arrangörer och deltagare.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden