Hoppning
5 mars 2023 10:12

Ludger Beerbaum opererad efter olycka på banan

OlyckaDet blev en rejäl kraschlandning för Ludger Beerbaum i helgens GCT-meeting i Doha. Efter operation lär det bli kryckor som gäller ett bra tag framöver.

Ludger Beerbaum opererad efter olycka på banan
Ludger Beerbaum har vunnit otaliga mästerskapsmedaljer (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Olyckan hände efter andra hindret i en 1,45-klass på GCT-meetinget i Doha. Ludger Beerbaum hade hoppat felfritt med 9-årige Christians Carado, men valacken snubblade i landningen och Beerbaum föll ur sadeln. Vännen Marcus Ehning var en av de första som skyndade fram för att hjälpa medan hästen travade iväg oskadd. Det rapporterar tyska Spring-Reiter.

Fallet visade sig ha resulterat i ett lårbensbrott och Ludger Beerbaum opererades direkt på ett sjukhus i Doha. Enligt ett uttalande gick operationen bra och på söndagen lade Beerbaum Stables upp en glad Instagrambild på Ludger Beerbaum i sjukhussängen flankerad av stallets beridare Christian Kukuk och Philipp Weishaupt. Se inlägget här under.

Kukuk och Weishaupt fick klara sig utan sin chef i Beerbaum Stables GCL-lag på fredagen, vilket de gjorde med den äran. Ludger Beerbaum, som själv skulle ha ridit i laget med hästen Mila, fick istället följa på en bildskärm hur hans lag vann.

Riesenbeck International toppar nu ligan efter den första deltävlingen av 15. Laguppställningen är samma som i Berlin Eagles, som tog hem totalsegern i ligan förra året, och laget ägs av Ludger Beerbaum själv.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden