Prylspaning
17 februari 2018 17:59

Lysande spö prisat – ska hjälpa ryttare i trafiken

SäkerhetTillverkaren hoppas att deras spö med små ledlampor ska kunna bidra till ökad säkerhet för ryttare i trafiken. Nyligen prisades produkten på brittiska BETA-mässans awardsutdelning.

Lysande spö prisat – ska hjälpa ryttare i trafiken
Spöt kommer att finnas i butiker undre våren. Foto: Gizapaw

Det är ett brittiskt företag som ligger bakom det spö med ledlampor som nyligen prisades på BETA-mässans awardsutdelning i säkerhetskategorin bland nya uppfinningar. Tanken är att ryttaren med hjälp av sitt spö ska kunna uppmärksamma trafikanter på ekipaget och visa hur brett det är, med förhoppningen att bilisten då saktar ner och ger ekipaget tillräckligt utrymme.

”Jag ser många inlägg på sociala medier om förare som inte ger ryttare tillräcklig bredd och inte saktar ner, och jag ville göra något för att förbättra ryttarnas säkerhet”, säger skaparen David Daly, chef på företaget Gizapaw, till Horse & Hound.

Ledlamporna är så skarpa att de ska synas även i dagsljus och ryttaren väljer mellan blinkande och fast sken via en knapp på handtaget, där även USB-porten för laddning finns. Det finns därtill en ficklampa på spöt.

Produkten ska enligt företagets uppgifter till Ridsport finnas i brittiska butiker som Thermatex i april och de hoppas även på svenska återförsäljare framöver.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden