Prylspaning
14 november 2017 10:34

Ny stallrobot gör skitjobbet

StallhjälpNog vore det lite skönt för många hästägare att få hjälp med att plocka upp hästbajs och att sopa. Nu har en ny robot för ändamålet presenterats. En prototyp av tyska Zauberzeug visas för tillfället på en mässa och testas på en gård.

Ny stallrobot gör skitjobbet
Här är roboten i färd med sina sysslor. Foto från Zauberzaugs film.

Med jämna mellanrum kommer robotnyheter som underlättar vardagen och nu är det dags för en ny filur att väcka uppmärksamhet. Lantbruksmässan Agritechnica pågår som bäst i Hanover och ATL rapporterar om roboten Zauberzeug, vars ena specialitet är att plocka upp hästbajs. Den ska både kunna hitta spillningen själv och sedan lämna av det på önskad plats.

Roboten från Perpetual Mobile styrs av realtidsanalyser av bilder från fastmonterade kameror och går alltså inte på GPS. Stallroboten används nu på en hästgård för att testas i skarpt läge. När stallroboten släpps på marknaden och hur den faktiskt fungerar i praktiken förtäljer inte historien för tillfället. Nyfiken? Kika på filmen nedan för ett smakprov.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden