Hoppning
7 december 2020 21:21

Magic Park Stables unghäststjärna död i kolik

DödsfallRoyne Zetterman och Sofia Farman Zetterman har förlorat ett av sina stora framtidshopp i kolik.

Magic Park Stables unghäststjärna död i kolik
Lina Andersson och Contadour i Falsterbo 2018, där det blev en femteplacering när valacken var fem år. Foto: Roland Thunholm

Royne Zetterman och Sofia Farman Zetterman, Magic Park Stables, berättar på sociala medier att de har förlorat 7-årige Contadour (SWB val f 2013 e Cosmeo-Cortus, uppf Lina Andersson, äg Farman Showjumpers AB och Royne Zetterman AB).

Valacken, som bland annat var fyra i finalen i Lövsta Future Challenge i Scandinavium i februari, avlivades på söndagens kväll efter att ha drabbats av svår gaskolik.

”Du är one of a kind och saknaden efter dig lämnar ett hål i våra hjärtan. Du är oersättlig för oss. Inte bara som en helt fantastisk tävlingshäst med hela livet framför dig utan även som individ. Mer älskvärd häst än dig finns inte,” skriver Magic Park Stable på sociala medier.

Se inlägget på sociala medier nedan.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden