Hoppning
25 maj 2018 18:01

Malin och H&M Indiana briljerade – Italien tog hemmaseger

LaghoppningVid fredagens nationshoppning, där Italien vann på hemmaplan, visade Malin Baryard Johnssons H&M Indiana att hon minsann är att räkna med i de stora matcherna.

Malin och H&M Indiana briljerade – Italien tog hemmaseger
Malin och Indiana levererade. Arkivbild: Roland Thunholm

Nationshoppningen i Rom ingår inte i Nations Cup-serien, men var likväl en prestigefylld klass med nio lag till start.  Italien tog segern vid nationshoppningen på sin hemmaplan till publikens glädje efter att Bruno Chimirri/Tower Mouche säkrat segern genom felfritt. Ett nedslag efter segertotalen 4 fel landade USA och Schweiz.

Efter de tre topplagen landade tre lag på 12 fel vardera och delad fjärdeplats: Tyskland, Kanada och Sverige.

Indiana och Malin glänste

För Sverige hoppade Henrik von Eckermann/Newton Abbot (4+0), Fredrik Jönsson/Cold Play (4+8), Evelina Tovek/Dalila de la Pomme (4+4) och Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana (0+0). Indiana debuterade 1,60 i slutet av november och har sedan dess levererat flera gånger om i de högre klasserna, och i dag var hon tillsammans med Malin ett av sex dubbelt felfria ekipage.

”Det är helt fantastiskt. Hästen visar det vi trott hela tiden. Hon har en enorm kapacitet och är superförsiktig. Tillsammans med en otroligt skicklig pilot blir det så här bra”, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona på förbundets sida.

Rom bjöd för övrigt på en händelserik laghoppning på olika vis. För svensk del visade sig de första felfria rundorna, Henriks och Evelinas, så småningom båda vara fyrafelare.

Andra resultat var mer uppenbara direkt, som när värdnationens Emanuele Gaudiano trillade av i andra omgången och då Frankrikes Roger Yves Bost inte kom till start i sista rundan vilket resulterade i inget lagresultat alls för Frankrike då de redan hade en ryttare utesluten.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden