Hoppning
21 maj 20:05

Malin och Indiana tog hem LGCT-segern i Frankrike

GCT/GCLMalin Baryard Johnsson och H&M Indiana dundrar fram i St Tropez – efter framgångarna med Stockholm Hearts tog ekipaget hem segern i lördagens stora Grand Prix. Det betyder att stjärnduon sällar sig till den unika skara som får rida superfinalen i Prag senare i år.

Malin och Indiana tog hem LGCT-segern i Frankrike
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana när de vann i Rom i fjol. Foto: Longines Global Champions Tour

Efter en rafflande uppgörelse gick segern i Longines Global Champions Tour Grand Prix of St Tropez till ingen mindre än Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana. Det innebär att den svenska stjärnduon har en direktbiljett till den stora superfinalen i Prag den 17-20 november.

Lördagens stora Grand Prix reds över 1,60-hinder med 12 ekipage av 34 till omhoppning. Malin Baryard Johnsson gjorde en blixtrande snabb omhoppningsrunda med Indiana och red i mål på tiden 34,71 sekunder. Silvermedaljören från världscupfinalen Harrie Smolders gjorde ett ordentligt försök med Monaco men landade på 35,09 sekunder och blev därmed tvåa. Trea blev amerikanen Spencer Smith med Theodore Manciais.

Dagens seger gav cirka en miljon svenska kronor i prispengar.

Svenska Annika Axelsson gjorde också en mycket fin insats och red in på åttonde plats med Cleo ZLinda Heed förbannade säkerligen sig själv efter det ynka tidsfelet som höll henne borta från omhoppningen med Decurio.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden