Hoppning
5 mars 2022 16:38

Svensklaget tog hem GCL-segern i Doha

GCT/GCLInget annat lag kunde hota Stockholm Hearts som behöll ledningen från första rundan. Det blev seger för svensklaget med Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson i lördagens andra runda i Doha. Det andra svensklaget hade inte riktigt samma flyt.

Svensklaget tog hem GCL-segern i Doha
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana var den starka länken i Stockholm Hearts. Foto: Al Shaqab

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana ordnade segern i första rundan tillsammans med Olivier Philippaerts och H&M Legend of Love i torsdags. Under lördagen var det dags för andra rundan, denna gången med Peder Fredricson och Hansson WL istället för belgaren. Och det kunde inte ha gått bättre!

Hamburg Giants med Jur Vrieling och Bart Bles var det enda laget som liksom Stockholm Hearts bjöd på idel nollor i bägge rundorna, men ”jättarna” var betydligt långsammare både i första och andra rundan. Segern gick med god marginal till Stockholm Hearts – och de svenska bragdsvenskarna sken ikapp i sina klarröda kavajer.

Peder Fredricson och Hansson WL blev även femma individuellt i 1,55-klassen. Vann gjorde britten Scott Brash med Hello Mr President. Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana red in på en nionde plats.

Ligans andra svensklag i Doha, Evelina Tovek och Henrik von Eckermann, red andra rundan för Scandinavian Vikings, men det ville sig inte alls. Evelina fick 12 fel med Winnetou de la Hamente Z medan Henrik och King Edward drog på sig ett nedslag.

Lördagen avslutas med Longines Global Champions Tour Grand Prix of Doha. Där startar Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana, Peder Fredricson och Hansson WL samt Henrik von Eckermann och King Edward.

Resultalista individuellt.
Resultatlista GCL.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden