Dressyr
13 augusti 2017 15:13

Malin Rinnés sköna repris

När de nationella tävlingarna hos Kimstads Ridklubb avslutades med en Grand Prix kür på söndagen slog Linköpingsryttaren Malin Rinné till igen. "Väldigt kul att få vinna två dagar i rad," säger hon.

Malin Rinnés sköna repris
Det blev två segrar på två starter för Malin Rinné och Scharmeur i helgen.

På lördagen blev det seger i Grand Prix för Malin Rinné och Scharmeur (SWB val f 2003 e Schwadroneur-Napoleon, uppf Lise-Lotte Ljung, äg  Sundsmåla Gård AB). På söndagen följdes det upp med en seger i Grand Prix kür. 
– Känslan var bättre idag, han var mer mellan hand och skänkel och mer med mig. Det återspeglades inte riktigt i siffrorna, men mina tränare vill att vi fokuserar på känslan, det är det jag ska ta med mig, säger Malin Rinné som fick 69,917 procent.

Det var en fin segeruppvisning. Fler procent finns dock att hämta för ekipaget, en miss i ettorna drog ner något i ett annars stabilt program.

I ett blandat startfält med olika kvaliteter på ekipagen och vissa hästar som visade en del spänning, gav Scharmeur ett fint intryck med en lätthet som sätter tonen. 

På andra plats i den 18 ekipage stora klassen kom hemmaryttaren Caroline Carlstedt på sin vita Chack CC, som verkligen går från klarhet till klarhet och såg mycket stabil och nöjd ut på banan. Med power i gångarterna ger han ett härligt intryck.

På tredje plats kom Frida Hallgren in med Alive, som då och då glänste till.

Det reds också en Intermédiaire I Kür på tävlingen under söndagen. Det var tio ekipage i klassen och Sofie Relander red Barcelona MW till seger efter spretiga domarsiffror. Två domare hade ekipaget, som tävlar för Särö Ryttarförening, som etta och den tredje ville ha henne som sjua i klassen.

Malin Singelsö

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden