Dressyr
2 november 2020 09:02

Malin Wahlkamp-Nilsson finalist i Nürnberger Burg Pokal

PrestationMalin Wahlkamp-Nilsson vann i helgen det sista kvalet till finalen av prestigefyllda Nürnberger Burg Pokal. Segerritten gjorde hon tillsammans med valacken Dedale de Hus.

Malin Wahlkamp-Nilsson finalist i Nürnberger Burg Pokal
Malin Wahlkamp-Nilsson. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Malin Wahlkamp-Nilsson vann i helgen Prix St Georges Special som också var kval till klassiska Nürnberger Burg Pokal för 7- till 9-åriga dressyrhästar med valacken Dedale de Hus (OLD val f-12 e Don Juan de Hus-Fuerst Heinrich, uppf Xavier Marie, äg Masahiro Kosaka). Kvalet gick i tyska Ankum och var det sista kvalet inför finalen som går i Frankfurt den 17-20 december.

Malin Wahlkamp-Nilsson och Dedale de Hus slutade på 76,260 procent och fick över 79 procent av en domare.
– Han var jätteduktig. Det var inga misstag och jag fick en väldigt bra känsla. Jag är så himla glad att jag får möjlighet att rida en så bra häst och ser väldigt mycket fram emot finalen i december, säger Malin Wahlkamp-Nilsson.

Hon tillägger att hon är väldigt tacksam till sin arbetsgivare Patrik Kittel och Dedales ägare, japanen Masahiro Kosaka.

Totalt 12 ekipage är kvalade till finalen, däribland norska Isabel Freese med två hästar och tyska Dorothee Schneider med tre hästar.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden