Sverige
5 september 2018 11:05

Man allvarligt skadad efter fall från ridanläggningstak

OlyckaEn person vårdas fortfarande på sjukhus efter att ha fallit från flera meters höjd när han arbetade med taket på en ridanläggning. Polisen utreder händelsen.

Man allvarligt skadad efter fall från ridanläggningstak
Den skadade mannen fördes till sjukhus. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Pablo K/Istock

Olyckan inträffade i fredags på en stor ridanläggning i norra Sverige. En takläggare föll då från sex till åtta meters höjd, uppger bland annat SVT.  Mannen i 45-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans och lades in på en intensivvårdsavdelning. Skadorna ansågs allvarliga men inte livshotande och mannen vårdas fortfarande på sjukhus, enligt siten Byggnadsarbetaren.

Polisen uppger att de har ”inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada (arbetsplatsolycka) vilket är rutin. Ingen är delgiven någon misstanke utan arbetet inriktas på att fastställa om det finns något brott. Polisens kriminaltekniker har, med biträde från Arbetsmiljöverket, undersökt och dokumenterat olycksplatsen.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden