Sverige
23 maj 2018 08:38

Man anhållen – misstänkt för djurplågeri

BrottPå tisdagseftermiddagen anhölls en man som misstänks för att ha förgripit sig sexuellt på ett högdräktigt sto. Detta efter att bilder och en film på övergreppet där mannen är väl synlig spridits på sociala medier.

Man anhållen – misstänkt för djurplågeri
Stallet hälls isolerat tills vidare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Kichigin

På tisdagen berättade Ridsport om att en man fastnat på film när han förgrep sig sexuellt på ett sto utanför Uppsala. Stoet var högdräktigt och hennes ägare hade en övervakningskamera installerad för att kunna hålla koll på sitt sto.

Övergreppet fastnade på en film som spreds på sociala medier och övergreppet polisanmäldes av stoets ägare. Redan på tisdagens eftermiddag kunde polisen gripa en man som misstänks för brottet i hans bostad i Uppsala. Senare på kvällen anhölls mannen. Det här berättar Uppsala Nya Tidning.

Mannen är misstänkt för djurplågeri och det handlar om den lägre graden av misstanke, skäligen misstänkt. För att någon ska kunna dömas för djurplågeri måste det vara bevisat att djuret har utsatts för ett lidande. Samlag med djur, tidelag, är förbjudet i Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden