Sverige
22 maj 2018 09:16

Misstänkt gärningsman fastnade på film när han förgrep sig på sto

PolisanmältUnder natten till tisdagen fångades en man på film när han förgrep sig på Agnes Mårs högdräktiga sto.
– Det är så fruktansvärt, säger Agnes.

Misstänkt gärningsman fastnade på film när han förgrep sig på sto
Det var i maj som övergreppet utfördes. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Viktor Gladkov/Istock

Hästägaren Agnes Mårs bilder och film där en man förgriper sig på hennes häst har på bara några timmar delats tusentals gånger på Facebook.

Hennes sto är beräknat att få föl i dag och Agnes hade därför klockan ställd en gång i timmen under natten för att hålla koll via kamera. Hon vaknade av sig själv mellan två ringningar och såg då via kameran att någon var i boxen. Hon ringde direkt sin pappa, men när han kom ut i stallet hade personen hunnit försvinna.

– Jag var chockad bara av att se att det var någon i boxen. Sedan började jag kolla igenom klippen som sparats på telefonen och såg vad han höll på med – då brast det. Det är så fruktansvärt.

Sto och föl verkar okej

På andra klipp har Agnes sett hur hennes sto, som hon beskriver som väldigt snäll, går runt i boxen och försöker bli av med mannen och kickar lite mot honom vid ett tillfälle.
– Jag blev rädd att hon skulle bli så stressad att något skulle hända med fölet, men hittills verkar det okej.

Agnes MÅrs
Agnes Mårs. Arkivbild: Kim C Lundin

Agnes bor bara ett 30-tal meter från stallet där det var tänt med tanke på fölövervakningskameran. Dessutom ligger det ett stort villaområde nära stallet, som finns i Hågaby i Uppsala.
– Det här verkar vara någon som inte är rädd för att bli påkommen. Man råkar inte bara köra förbi här, så jag tror att det är någon från Uppsala.

”Behöver komma ut”

Händelsen polisanmäldes redan under natten och Agnes har gott hopp om att den misstänkta ska hittas.

– Om man har gått i samma klass som honom eller någonting känner man igen honom på bilderna. Jag ska lämna in bilderna till polisen snart, säger Agnes som mitt i det obehagliga uppskattar den spridning händelsen har fått.
– Det här behöver komma ut, säger hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden