Sverige
23 mars 2018 16:07

Person anhållen för miljonförskingringen

FörskingringenEn person har anhållits misstänkt för det svindleri som bland annat Jokkmokks RK har drabbats av.

Person anhållen för miljonförskingringen
Jokkmokks Ridklubbs konton är tömda och nu kommer det hjälp från många håll. Foto: Istock

Norrbottenskurien berättar en kvinna i 60-årsåldern hämtades in till förhör i går och är frihetsberövad. Hon är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov förskingring, som bland annat Jokkmokks RK har drabbats av – något som Ridsport berättade om i förrgår. Ridklubbens konton med 270 000 kronor är länsade och klubben kämpar nu för att klara sig igenom krisen.

Tidningen berättar vidare att ett dussin ideella föreningar har utsatts och även minst ett företag. Summorna som har förskingrats uppgår till över två miljoner kronor totalt.

Enligt åklagare Thomas Ennefors, som tidningen har intervjuat, arbetar två-tre poliser vidare med fallet på heltid. Enligt uppgifter till Norrbottens Media har pengarna förts utomlands och även till ett konto i Sverige.

Fakta

Misstankegrader

”SKÄLIGEN MISSTÄNKT är den lägre graden av misstanke. Här ska det finnas konkreta omständigheter som med viss styrka talar för att personen har begått brottet som misstanken avser. PÅ SANNOLIKA SKÄL MISSTÄNKT är en högre grad av misstanke. Misstanken mot en person framstår vid en objektiv bedömning som berättigad, och grundas på bevis i det enskilda fallet. TILLRÄCKLIGA SKÄL FÖR ATT VÄCKA ÅTAL Här handlar det om man på objektiva grunder kan förvänta sig en fällande dom i domstol. Åklagare ska ta ställning till om det finns tillräckliga skäl för att väcka åtal mot en person.” Källa: www.polisen.se

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden