Sverige
14 december 2017 15:15

Lukt avslöjade hästgrav – kvinna misstänks för brott

MiljöbrottEn hästägare grävde ner sin döda häst på kommunens mark utan tillstånd, men snart uppdagades vad som hade skett. Lukten från graven ledde till att polisen larmades.

Lukt avslöjade hästgrav – kvinna misstänks för brott
Hästen begravdes i hagen utan tillstånd. Arkivbild: Istock Photo

En kvinna i 50-årsåldern i Karlshamns kommun misstänks för miljöbrott sedan hon grävt ner sin häst på kommunens mark utan tillstånd, rapporterar 24Blekinge.
”Det upptäcktes eftersom det luktade väldigt illa från hästhagen”, säger polisens utredare Bengt Jeppson till 24Blekinge.

Kvinnan grävde ner hästen i den hage som hon arrenderade från kommunen. Hon ska varken ha varit i kontakt med kommunen i dennas egenskap av markägare eller sökt tillstånd som sig bör för att få begrava hästen, skriver Blekinge Läns Tidning vidare.

Personer reagerade på lukten från platsen och polisen som larmades ska enligt BLT inte ha behövt gräva djupt för att hitta den döda hästen. Hästägaren har erkänt att hon har gjort sig skyldig till miljöbrott.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden