Nyheter, Sverige
2 november 2017 10:39

Flera hästar har skadats – belöning för avgörande tips

DjurplågeriEtt stall där någon tidigare har skadat hästar har åter drabbats. Nu har en belöning utlysts för att sätta stopp.

Flera hästar har skadats – belöning för avgörande tips
Stallägarna vädjar om tips för att få stopp på de otäcka händelserna. Arkivbild: Lottapictures

I våras berättade Ridsport om stallet, där hästar hade skadats och skadegörelse inträffat flera gånger. Stallet  i Sunderbyn utanför Luleå berättar i ett offentligt inlägg, som har delats många gånger, att nya händelser har inträffat sedan augusti.

”Senast i tisdags hade jag kontakt med en av anmälarna. Hon lät lätt förtvivlad och undrade vad de skulle göra. Under sommarmånaderna har hästarna fått vara i fred, men nu ska det ha börjat igen. De säger unisont att skadorna inte är orsakade av någon annan häst” säger polis Martin Wass till Piteå-Tidningen.

Kamera och nattvakt

Totalt har nio polisanmälningar gjorts under året av flera olika målsägare och det gäller bland annat hästar som har skurits. Tidningen berättar vidare att inga förundersökningar har inletts och att polisen inte har några vittnesuppgifter att gå på.
”Hästägarna har suttit nattvakt och haft kameraövervakning, men ingenting” säger Wass till tidningen.

I sitt inlägg utfäster stallet en belöning på 10 000 kronor för avgörande tips och uppmanar den som vet något att kontakta polisen på 114 14.

Norrbottens Media har sökt stallets ägare, som har avböjt att kommentera det hela vidare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-