Sverige
25 december 2018 10:21

Man dömd för misshandel efter bråk om höbal

BrottEn äldre man i norra Sverige har dömts för misshandel efter ett bråk med sina blivande stallkamrater.

Man dömd för misshandel efter bråk om höbal
Stallet hälls isolerat tills vidare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Kichigin

Ångermanlands tingsrätt har dömt den äldre mannen för två fall av misshandel efter att mannen har slagit två blivande stallkamrater med knytnävsslag.

Det var när en man och en kvinna skulle flytta in i stallet där mannen har sin häst som bråket uppstod. När mannen och kvinnan gjorde i ordning boxen som deras häst skulle stå i kastade de ut en storbal med hö som ägdes av den äldre mannen.

När mannen i 80-årsåldern fick reda på vad som hade hänt med höbalen blev han arg och åkte  till stallet. Han angrep den andre mannen genom att ta tag i hans kläder så att de gick sönder och  slog honom med knuten näve i ansiktet. Kvinnan fick knytnävsslag på bröstet och armarna. Detta berättar Tidningen Ångermanland.

Det fanns vittnen till händelsen som nu har lett till att den äldre mannen döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till mannen och 6 000 kronor till kvinnan.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden