Sverige
23 april 2019 15:34

Man som förgrep sig på dräktigt sto fortfarande på fri fot

Svar inväntasDen man som förgrep sig sexuellt på ett dräktigt sto i mars är fortfarande på fri fot, trots att han filmades under övergreppet.

Man som förgrep sig på dräktigt sto fortfarande på fri fot
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

I mitten av mars förgrep sig en man på ett dräktigt sto på Värmdö Ridklubb. Ägaren hade en kamera installerad och övergreppet fångades på film.
– Jag har sett filmen flera gånger och det är helt klart att mannen förgriper sig på stoet, sa Åsa Lindblom, ordförande i Värmdö Ridklubb, då till Ridsport (läs mer här).

Tidningen Mitti berättade strax efter att djurskyddspolisen hade säkrat sekret som kan komma från människa och att filmerna från fölövervakningskameran analyserades. Då rapporterades även många tips ha kommit in.

I dag berättar samma tidning att polisen ännu inte har kunnat identifiera mannen, som alltså befinner sig på fri fot.

Provsvar väntas

Det sekret som säkrades skickades på analys, men även om det skulle visa sig vara från en person är det inte säkert att det leder hela vägen fram.

– Vi måste ha tur att han förekommer i våra DNA-register sedan tidigare. Annars läggs ärendet förmodligen ned. Vi har inte fått in några andra tips som har lett oss någonstans, säger Lena Jacobsson, förundersökningsledare på djurskyddspolisen, till Mitti.

Nästa vecka väntas DNA-svaret från Nationellt forensiskt centrum. Redan strax efter övergreppet berättade djurskyddspolisens Lena Jacobsson att svaret sannolikt skulle komma att dröja.
– Det här är ju ett brott som med största sannolikhet leder till en dagsbot. Tyvärr begås det ju mycket mord och man får ha förståelse för att det prioriteras före. Men det väcker alltid mycket känslor när någons djur blir drabbat, sa Lena Jacobsson då till Mitti.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden