Sverige
16 mars 2019 19:57

Övergrepp på dräktigt sto polisanmält

BrottUnder natten till lördagen fångades en man på film när han förgrep sig sexuellt på ett dräktigt sto som står uppstallad hos Värmdö Ridklubb. "Man blir chockad," säger klubbens ordförande Åsa Lindblom som har sett filmen med övergreppet flera gånger.

Övergrepp på dräktigt sto polisanmält
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var vid klockan 2 under natten mot lördagen som en man var inne och förgrep sig sexuellt på ett, eventuellt två, ston som står i Värmdö Ridklubbs stall för medlemsägda hästar.

Jag har ju läst om att sådant här förekommer, men när det kommer så nära… Åsa Lindblom, ordf Värmdö Ridklubb.

Alltihop fångades på film då stoet är dräktigt och ägaren har en övervakningskamera installerad. Det var när ägaren skulle gå igenom filmen för att se hur stoet har mått under natten som övergreppet upptäcktes.
– Jag har sett filmen flera gånger och det är helt klart att mannen förgriper sig på stoet, säger Åsa Lindblom som är ordförande i Värmdö Ridklubb.

Händelsen är polisanmäld och polisen har också varit ute på ridklubben.

Högupplösta bilder

Den särskilda grupp inom polisen som arbetar med den här typen av brott kommer att ta hand om ärendet.
– Man blir chockad. Jag har ju läst om att sådant här förekommer, men när det kommer så nära…

Nästa steg är att få fram mer högupplösta bilder från filmen.
– Det går att se ganska väl hur mannen ser ut, säger Åsa Lindblom.

Bilder från filmen ligger ute på ridklubbens Facebook-sida.

Ska vakta på nätterna

I det aktuella stallet står 25 hästar och i klubbens stall för ridskolehästar står 26 hästar. Stallarna är inte låsta på nätterna.
– Nu kommer vi att turas om att vakta under nätterna och styrelsen ska ha ett möte för att diskutera om vi ska sätta upp någon form av övervakningsutrustning, säger Åsa Lindblom.

Det dräktiga stoet som utsattes för övergreppet ska föla runt påsk och har undersökts av veterinär och ska må bra. Prover är tagna.
– När det gäller det andra stoet är vi inte säkra på att hon har utsatts men det finns tecken på det. Hon har inga skador eller så men är irriterad vid könsorganet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden