Dressyr
30 juni 2013 20:15

Många starter i dressyr

Helgens nationella dressyrtävlingar hos Ŗverby Hästsportförening och hos Falkenbergsortens Ryttarförening samlade ganska många startande.

Bland 31 startande i Prix St Georges i Falkenberg kom Sofie Lexner längst med den tyska Highlander (val f -02 e Hohenstein-Hill Hawk xx) som fick 69,43 procent av domarna. Här var det ganska ojämn uppfattning om vad domarna såg. Inte så mycket när det gällde segerparet men bland övrigt kan till exempel nämnas att ett placerat ekipage som en domare höll som etta var bara 14e respektive 16e hos de två andra. En oplacerad ryttare hade platssiffrorna 16, 27 och 5.

Söndagens Intermédiaire I vanns av Helen Persson och Licorie (sto f -05 e Licotus-Glorieux, imp Tyskland) som fick 65,833 utan att sättas främst av någon domare.

Lördagens Intermédiaire I hos Överby HSF hade 18 startande och toppades av hemmaryttaren Lena Wiman som fick 71,667 procent med sin tyska Donnerstein (val f -01 e De Niro-Hohenstein) av en enig domartrio. Per Duvefelt segrade sedan i söndagens Intermédiaire I B, där han fick 65,833 procent med  Edvin (val f -99 e Tip Top-Amiral, uppf M Rehnström).

Resultat Falkenberg
Resultat Överby

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden