Sverige
19 november 2018 15:46

Många vill ha uppmärksammad jacka

BlogginläggMånga har hört av sig till Facebookgruppen Killar som rider efter Ponnypappas uppmärksammade inlägg häromdagen. Får de som de vill kommer många flera killar skylta öppet med att de rider inom kort.

Många vill ha uppmärksammad jacka
Den här jackan blir man retad för i Sverige 2018. Foto: Daniel Enestubbe

Efter Ponnypappan Daniel Enestubbes inlägg om att hans 8-årige son bland annat blir retad för att han har en jacka med trycket Killar som rider har gruppen bakom jackan haft många som har hört av sig.

Under de här åren har jag fått så mycket härlig feedback och så många mail och meddelanden om att det vi gör är bra.

– Närmare 70 personer har hört av sig och vill ha jackan. En del har också frågat efter schabrak, säger Maria Åkerhielm, initiativtagare till Facebookgruppen Killar som rider och den som har designat jackan.

Gruppen startades 2015 då hon såg ett behov av att fånga upp killar som rider. Det skapades en tajt grupp hästkillar som har ses på tävlingar och har helgkurs tillsammans någon gång per termin. För bara några veckor sedan var gänget på CC Stud och tränade för Svante Johansson.

Börjat rida häst

De killar som var med i gruppen från början har i de flesta fall vuxit ur sina ponnyer och börjat rida häst.
– Killarna har börjat bli äldre och är trygga i vad de vill, säger Maria Åkerhielm.

Facebookgruppen Killar som rider fick också ett litet uppsving i antalet följare efter att Ponnypappas inlägg publicerades och visar att situationen för killar som rider är aktuell.
– Det finns ett stort behov. Under de här åren har jag fått så mycket härlig feedback och så många mail och meddelanden om att det vi gör är bra. Syftet med det hela var ju att andra killar skulle se att det finns faktiskt fler killar som rider, fortsätter hon.

Fullt upp

Daniel Enestubbe berättar i den här intervjun att han har haft fullt upp med att svara på kommentarer och meddelanden efter sitt blogginlägg.

När det gäller jackan kan den vara svår att få fram men det kan finnas en del begagnade exemplar. Det är Hööks i Upplands-Väsby som har tagit emot beställningar tidigare.
– Vi har tyckt att Hööks ska göra en kill-kollektion men de har inte hakat på, säger Maria Åkerhielm.

Facebook-gruppen Killar som rider med mer information om särskilda killkläder med mera.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden