Debatt
31 mars 11:20

Maria Nilsson: ”Ja du Lisa, det här blev inte riktigt bra”

Tycker tillSjälva budskapet är tyvärr väldigt oklart men en gissning är att syftet är att belysa problemet med killar som blir oskyldigt anklagade för sexuella övergrepp på tjejer. Det är ett ämne som är alldeles för stort för en krönika och som du märkte landade det inte väl. Det skriver Maria Nilsson, som reaktion på Lisa Lidbecks gästkrönika.

Maria Nilsson: ”Ja du Lisa, det här blev inte riktigt bra”
Maria Nilsson är en av många läsare som reagerat på Lisa Lidbecks gästkrönika. Foto: Linnea Persson

Du är en helt fantastisk veterinär och jag kommer alltid att vara oändligt tacksam för det hjärta och den omtanke som du lade ner på vår älskade ponny.

MEN, den här grejen funkade inte. Jag tror jag förstår vad du vill säga, och jag kan till och med tycka att du nog har en poäng, men det finns vissa ämnen som man måste behandla med extra stor omsorg, och detta är ett sådant. 

Själva budskapet är tyvärr väldigt oklart men en gissning är att syftet är att belysa problemet med killar som blir oskyldigt anklagade för sexuella övergrepp på tjejer. Det är ett ämne som är alldeles för stort för en krönika och som du märkte landade det inte väl. Eftersom du och jag är ungefär lika gamla så tror jag att jag kan spåra var ditt (antagna) resonemang tar sin början.

På vår tid fanns det groupies, det vill säga tjejer som frivilligt och på eget initiativ hade sex med kändisar för att få vara nära glamouren. Det verkar inte vara så längre, den sexuella friheten och lekfullheten som vi ärvde av 60- och 70-talen har försvunnit.

Det hade nog, med facit i hand, varit bättre att skriva om bettskador. 

Maria Nilsson

Lägg till det att ridning har blivit en (alltför) allvarlig sak. Trycket är mycket högre. När nästan ingen tävlade på vår tid så finns det nästan ingen som INTE tävlar nu. På dyra hästar och ponnier. Med prestationskrav. Det asfalterar 5-filiga motorvägar för förövarna. Och eftersom ryttarna till största delen är tjejer så blir också offren till största delen tjejer. 

Det betyder inte att det inte finns killar som blir utsatta för övergrepp, eller att det finns killar och tjejer som blir oskyldigt anklagade för både det ena och det andra. Däremot är det minerad mark och det krävs både tid och utrymme för att man ska kunna göra ämnet rättvisa. 

Det hade nog, med facit i hand, varit bättre att skriva om bettskador. 

Så några ord till alla andra: Jag håller helt med Ridsports uppmaning att man ska vässa sina argument och göra sin röst hörd, men har man inget argument att framföra, utan bara ovettig galla, så kan det vara lämpligt att svälja den.

Jag bosätter mig personligen mycket hellre i den delen av helvetet som uppenbarligen är reserverad för kvinnor som inte till varje pris stöttar andra kvinnor, än att jag någonsin ställer mig bakom en förövare – oavsett kön!

Maria Nilsson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden