Dressyr
22 april 2012 17:44

Marika vann sin andra GP-start

Marika Martinsson från skånska Everlövs Ryttarsällskap vann Grand Prix vid de nationella dressyrtävlingarna i Lidköping på söndagen.

Marika vann sin andra GP-start
Marika Martinsson och Salomon vann Grand Prix-klassen vid Lidköpings nationella tävlingar.

Med den 10-åriga valacken Salomon (e Eighty Eight Keys xx-Herkules, uppf Stall LIB HB) var Marika ensam om att klättra över 70 procent och vann på 70,922. Tvåa kom hemmaekipaget Anette Christensson/Normandie JB som slutade på 67,979 procent.

Marika Martinsson var jublande glad över segern.
– Det här är andra gången vi startar Grand Prix. Första gången red jag fel väg, men det gick bra ändå.

Den här gången satt allting och trots att Marika var först ut i startfältet höll ledningen hela vägen genom de 21 ekipagen. Därmed fullbordade hon ett meeting som verkligen gått ekipagets väg, med seger i Intermédiare II för unga hästar och andraplats i Intermédiare I.

– Marikas häst går med precision och är stabil, säger Maud Nordlund, c-domare i Grand Prix, som överlag tyckte att det varit ett mycket bra meeting med fina hästar och många unga, lovande ryttare.

Fullständiga resultat
 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden