Hoppning
12 juli 17:38

Peder: ”Har försökt vinna här så många gånger”

Falsterbo Horse ShowPeder Fredricson och H&M All In gav hemmapubliken i Falsterbo vad den ville ha - en svensk seger i fredagens Grand Prix. "Det känns fantastiskt, jag har försökt att vinna den här klassen så många gånger," säger världsstjärnan.

Peder: ”Har försökt vinna här så många gånger”
Äntligen lyckades Peder Fredricson vinna Falsterbos Grand Prix. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson och H&M All In höll för favorittrycket och tog hem Falsterbos femstjärniga Grand Prix inför fullsatta läktare på fredagen.

Det är två fantastiska segrar. I Stockholm visade han att han är tillbaka och nu visar han att han kan behålla formen och vinna igen. Peder Fredricson om H&M All In.

Publikens jubel ville aldrig ta slut när ekipaget red över mållinjen.

– Det är så små marginaler. Jag ska inte säga att det är tur att vinna, men jag hade marginalerna på min sida i dag, det är så enkelt riva ett hinder, säger Peder Fredricson som har ridit Falsterbos Grand Prix många gånger utan att vinna.

Tvåa för två år sedan

– Det var fantastiskt att vinna här. Jag och All In var tvåa här för två år sedan. Då var det mitt fel när jag tappade stigbygeln och tappade balansen, säger Peder Fredricson.

Ridsport
Peder Fredricson och H&M All In visade storform i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

Det samspelta ekipaget såg stensäkert ut i båda omgångarna. Peder Fredricson var snabb redan i första rundan, och det var strategiskt för att kunna gå ut sent i omhoppningen.
– Det är enorm fördel att kunna se någon i omhoppningen innan man själv ska rida, säger Peder Fredricson.

Ekipaget, som är regerande Europamästare, har nu vunnit två femstjärniga GP-hoppningar i rad. Den förra var under GCT-meetinget i Stockholm.
– Det är två fantastiska segrar. I Stockholm visade han att han är tillbaka och nu visar han att han kan behålla formen och vinna igen.

Superform

Valacken kändes i superform redan när ekipaget anlände till Falsterbo och han levererade återigen en riktigt snabb omhoppning. Och Peder Fredricson menar att det finns ännu mer fart att hämta.
– Samtidigt är han den sortens häst som man inte vill öppna upp för mycket. Han kan galoppera riktigt långa galoppsprång men blir det för mycket är det svårt att veta var man har galoppsprången.

Klassens tvåa Emilio Bicocchi såg ut att känna sig som en vinnare under presskonferensen.
– Jag visste att Peder skulle komma efter mig och jag försökte verkligen att rida så snabbt jag kunde, jag hade inte kunnat vara snabbare, säger han.

Har en grovplan

Peder Fredricson ska nu rida derbyt och nationshoppningen i Falsterbo med andra hästar och sedan åker han vidare till tyska Aachen. Exakt hur planen med All In ser ut fram till årets stora mål EM vet ryttaren inte.
– Vi tar en dag i daget. Vi har en grovplan men den kan ändras.

Resultat

Fakta

H&M All In

Stambok: SBS.
Kön: Valack.
Född: 2006.
Härstamning: e Kashmir Van Schuttershof u Fortune e Andiamo Z.
Uppfödare: Bas Huybregts.
Ägare: Stuteri Arch.
Ryttare: Peder Fredricson.
Meriter: Individuellt OS-silver i Rio 2016. Individuellt EM-guld och EM-silver i lag 2017, internationella GP-segrar – bland annat i Global Champions Tour i Stockholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-