Dressyr
18 februari 2017 13:30

Mathisen missar wc-küren

Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 missar helgens världscupkür i Tyskland efter kostsamma missar i bytesserierna i lördagens Grand Prix. "Jag är väldigt besviken," säger dressyrryttaren som nu är tveksam till start i Göteborg nästa vecka.

Mathisen missar wc-küren
Världscuptävlingarna i Neumünster gick inte som Rose Mathisen hade tänkt sig. Mikael Persson/MiP Media

Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 (KWPN hingst f 2004 e OO Seven-Jazz uppf Rosmalen van Helvoirt äg Gränsbo stuteri och VDL Stud) fick 65,82 procent och slutade på 16:e plats i lördagsmorgonens Grand Prix i tyska Neumünster. Därmed är ekipaget inte kvalat till söndagens kür.
– Jag är väldigt besviken. Det var inte vad jag hade tänkt. Jag håller på och packar och ska åka hem nu, säger Rose Mathisen. 

Det svenska ekipaget missade ordentligt i båda bytesserierna – och då det är koefficient på dessa blev det kostsamma missar. 
– Jag vet inte vad det berodde på, han var inte speciellt spänd eller så. 

Men det var en hel del saker som gick bra också. Rose Mathisen själv vill framhålla travökningarna och avslutningen med piaff och passage på medellinjen. 

Någon världscupfinal har aldrig funnits med i ryttarens planer, men däremot är hon uttagen att rida tävlingarna i Göteborg nästa vecka.
– Men jag får se hur jag gör nu. Jag måste landa lite i detta och fundera, säger hon. 

Rose Mathisen var enda svensk i startfältet i Neumünster då Michelle Hagman strukit sig efter att hennes häst fick problem efter en skoning. 

Klassen vanns av tyska världsstjärnan Isabell Werth med Don Johnson FRH. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden