Ridsport Play
3 juli 2022 09:00

Maximal otur när Allstar B skadade sig

Olycka Fälttävlansvärlden har på senare tid skakats av en rad dramatiska olyckor med svåra skador och dödsfall som följd. Men när VM-guldhästen Allstar B skadade sig så illa att han fick avlivas efter i terrängen i Aachen var det inget fall eller någon större dramatik. Se vad som hände här.

Maximal otur när Allstar B skadade sig
Rosalind Canter och Allstar B i början på terrängen i Aachen. Foto: Anna Nyberg

Den tragiska händelsen där VM-guldhästen Allstar B skadade sig så illa att han fick avlivas efter terrängen i Aachen fångades på film av tyska Sportschau. Exakt vad som hände när 17-årige Allstar B skadade sig är svårt att se – om det skedde i samband med att han bröt ut eller vid hindret i backen före. Se klippet här.

Rosalind Canter och Allstar B hade tre mästerskapsguld i lag och ett individuellt VM-guld i Tryon från 2018 tillsammans. ”Alby, oj vad jag kommer att sakna ditt vackra, storsinta uttryck. Livets häst, och vilken resa vi har varit på. Tack.” Det skriver den flerfaldiga mästerskapsmedaljören Rosalind Canter på sociala medier. Ekipaget var med på den långa listan inför VM, där Canter även är aktuell med ytterligare två hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden