Fälttävlan
2 juli 2022 16:46

VM-guldhästen död efter olycka i Aachen

OlyckaÄnnu en tragisk olycka har drabbat fälttävlansvärlden – denna gång handlar det om VM-guldhästen Allstar B som fått avlivas efter lördagens terräng i Aachen.

VM-guldhästen död efter olycka i Aachen
Rosalind Canter och Allstar B i början på terrängen i Aachen. Foto: Anna Nyberg

”Det finns inga ord som kan beskriva den kärlek och respekt som jag känner för Alby. Om och om igen har han visat sin generositet, vänlighet och kärlek till vår sport. Han har varit en så stor del av min karriär och kommer att vara saknad av många.” Det säger brittiska Rosalind Canter i ett pressmeddelande som skickats ut av tävlingsarrangören, där det bekräftas att VM-guldhästen Allstar B inte längre finns i livet efter att han skadat sig i lördagens terräng.

Olyckan hände vid hinder 16, ett hinder som skapade problem för flera ryttare i Aachen. Ekipaget var felfritt fram till dess och enligt uppgift ska hästen ha blivit halt efter en utspringning.

All Star B fördes med hästambulans till klinik där ägarna, Rosalind Canter och Caroline Moore, tillsammans med veterinären senare tog beslutet att låta Allstar B få somna in. Allstar B var 17 år gammal och en mycket rutinerad häst med tre mästerskapsguld i lag och ett individuellt guld från VM i Tryon 2018 på meritlistan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden