Dressyr
3 juli 2022 18:35
Ridsportplus

Tredje raka för Cathrine Dufour trots stressig uppladdning

Aachen 2022Det blev hattrick för krigaren Cathrine Dufour i Aachen. Men det var ett nervöst dygn före küren, berättade den danska dressyrryttaren efter segern. Två svenskar fick också delta i prisutdelningen efter küren.

Tredje raka för Cathrine Dufour trots stressig uppladdning
Cathrine Dufour efter ritten med Vamos Amigos. Foto: Anna Nyberg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Stressen för Cathrine Dufour berodde på att hon fick sin nya kürmusik först på lördagskvällen,  så det blev inte mycket träning till musiken, men det gick vägen ändå.
  − Musiken är från filmen The warriors, det är storslagen musik som beskriver hur det är att kämpa sig till toppen. Det är som ”the story of my life”, sade Cathrine Dufour vid presskonferensen efter prisutdelningen.

  Hon berömde Vamos Amigos, som tillsammans med Bohemian är hennes två möjliga VM-hästar. Valet gör hon så sent som möjligt, sade Cathrine som också lade till att laget ännu inte är uttaget.
  Hon fick frågan vilken häst som är nummer ett, och svaret blev:
  − Det är Cassidy som går därhemma.

  Tvåan Fredrik Wandres och Duke of Britain FRH från Tyskland berättade att han hoppades komma vidare från platsen som den eviga lagreserven, och på tredje plats var det åter danskt, genom Daniel Bachmann Andersen som tillfälligt fått tillbaka Marshall-Bell efter att han såldes.
  − Jag har inte riktigt fattat att jag sitter här på presskonferensen, och jag är väldigt stolt, sade Daniel som bara hunnit rida Marshall vid åtta tillfällen före tävlingarna i Aachen.

  Pilotmiss ledde till galopp

  Fyra på 82,955 procent blev Patrik Kittel, som berömde Touchdown men klandrade piloten, alltså sig själv, efter att Touchdown bytte gångart på fel ställe.
  − Jag pucklade till med skänkeln och han  missförstod mig och började galoppera. Det var helt och hållet ryttarens fel. Hästen var jättefin.

  Patrik Kittel Touchdown Kur Aachen Fotoan
  Patrik Kittel och Touchdown i küren. Foto: Anna Nyberg
  Therese Nilshagen Dante Weltino
  Therese Nilshagen och Dante Weltino i küren. Foto: Anna Nyberg

  Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD var det andra svenska ekipaget som kvalat till küren, där de slutade åtta med 80.985 procent. Therese var överlag nöjd, förutom med en miss i piruetten.
  − Det var synd på piruetten, den blev för liten och en sådan miss blir väldigt kostsam. Jag tappade nog två procent på det.
  − Förutom det var küren den bästa ritten av våra tre starter i Aachen, och en sådan här stor tävlingsplats med mycket publik är ett viktigt genrep för Herning – om jag blir uttagen dit, det vet jag inte än.

  Förbundskapten Bo Jenå gör uttagningen av VM-laget efter Falsterbo, och han ser också Aachen som en bra förberedelse.
  − Nu efter Aachen ska hästarna som gått här få lite vila och sedan har vi tid på oss att få dem som ska gå VM att vara i toppform till i augusti, säger Bo Jenå.

  Dansk dynamit inför VM

  Inför VM är det lätt att konstatera att arrangerande nationens ryttare ser ut att bli svårslagna.
  − Cathrine Dufour är bara ”out of this world”, säger Kyra Kyrklund, som tränar Cathrine och även finns med i teamet runt Daniel Bachmann Andersen.

  Hon berättar att hon egentligen inte behöver träna Cathrine, som ofta vet exakt vad han ska göra för att utvecklas, och mer behöver någon att föra dialog med.
  − Danskarna är starka, medan andra nationer är lite svaga, och just nu ser danskarna ut att ha tre toppekipage, med Cathrine, Daniel och Carina Cassøe Krüth, säger Kyra Kyrlund.

  Resultat küren

  Bo Jenå Och Miss Marie Johansson
  Patrik Kittels hästskötare Marie Johansson och förbundskapten Bo Jenå. Foto: Anna Nyberg

   

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden