Sportnytt
2 september 2019 17:10

Medaljörerna uppmärksammas i Friends Arena

Efter EMSvensk ridsport har tagit hem fyra EM-medaljer på två veckor, och ovanpå det togs det andra svenska medaljer under sommaren. Alla medaljörer kommer att uppmärksammas vid Sweden International Horse Show i slutet av november.

Medaljörerna uppmärksammas i Friends Arena
På två veckor har Sverige tagit fyra EM-medaljer, det genom de svenska dressyr- och fälttävlanslagen samt Louise Etzner Jakobsson. Foto: Roland Thunholm/Oliver Hardt/Getty Images for FEI

På bara två veckor har svensk ridsport tagit fyra EM-medaljer. Det svenska fälttävlanslaget tog EM-brons i Luhmühlen nu i helgen, och veckan innan blev det lagbrons för de svenska dressyrryttarna vid EM i Rotterdam, samt ett individuellt brons och ett kürsilver för pararyttaren Louise Etzner Jakobsson.

Tidigare i somras red det svenska YR-laget i dressyr hem ett EM-brons i italienska San Giovanni, och vid Special Olympics World Games i mars tog Jimmy Andersson och Rebecka Mårtensson varsin silvermedalj.

Ep1909016047
Sveriges EM-lag som tog brons i Luhmühlen: Niklas Lindbäck, Malin Josefsson, Ludwig Svennerstål och Louise Romeike, samt Sveriges förbundskapten Fredrik Bergendorff. Foto: www.eventingphoto.com
Equestrian Sport
Patrik Kittel, Antonia Ramel, Therese Nilshagen och Juliette Ramel med sina bronsmedaljer från EM i Rotterdam. Förbundskapten Bo Jenå till höger. Foto: Roland Thunholm
Louise-etzner-bronsmedalj-1-190822-rt
Louise Etzner Jakobsson med sitt individuella brons vid EM i Rotterdam. Foto: Roland Thunholm
Emlaget
Det svenska YR-laget med Cecilia Berglund Bergåkra, Evelina Söderström, Elin Mattsson och Linnéa Williamsson tog hem brons i Italien. Här ses de vid invigningen av mästerskapet tillsammans med landslagsledaren Tina Due-Boje. Foto: Ann-Sofi Söderström
Jimmyandersson
Jimmy Andersson tog silver vid Special Olympics World Games. Foto: Parasport Sverige
Rebeckamårtensson
Rebecka Mårtensson inledde vid Special Olympics World Games med en silvermedalj. Foto: Parasport Sverige

Nu är alla medaljörer och förbundskapterna och lagledarna Bo Jenå, Agneta Aronsson, Fredrik Bergendorff, Tina Due-Boje och Heléne Erlandsson inbjudna till Svenska Ridsportförbundets hyllning av medaljhjältarna. Denna kommer ske vid Sweden International Horse Show i Friends Arena den 28 november.
– Svensk ridsport är stark och jag är oerhört stolt över att vara ordförande i ett förbund som har så fantastiska ryttare, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster i ett pressmeddelande.

Årets mästerskapssäsong är inte helt avslutad. Blir det fler medaljer under året, blir det fler att hylla.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden