Distansritt
23 juli 14:57

Medaljer till Sverige på NM

MästerskapTvå guld och ett silver. De svenska ekipagen tog för sig när NM i distansritt avgjordes i Halland på lördagen. "Väldigt starka hästar och väldigt starka ryttare," säger landslagsledaren Frida Westlund.

Medaljer till Sverige på NM
Sara Henriksson och Woo Boo Doo. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Svenska Ridsportförbundet/Frida Westlund

Det var ett fint svenskt facit när NM i distansritt avgjordes vid Simlångsritten i Halland på lördagen – YR-guld individuellt, seniorsilver individuellt och guld i lag för seniorer.
– Vilken grej och vilket genrep inför EM i Frankrike om några veckor, säger Frida Westlund, landslagsledare för seniorer till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

– Väldigt starka hästar och väldigt starka ryttare, fortsätter hon.

Seniorernas NM gick över 120 kilometer och det svenska guldet bärgades efter en stark laginsats av Anna Remmare/UA Divanni, Sara Henriksson/Woo Boo Doo, Kjell Westerback/Hadari och Timmy Compier/Enzo Exlusive. Detta efter en tajt kamp med Danmark, särskilt under första slingan.

Individuellt tog Sara Henriksson hem ett silver.

”Ger sig aldrig”

– Hon har rutin och en ”jäkla skalle”, ger sig aldrig och är fruktansvärt målmedveten. Hon har fokus framåt, lyfter sina hästar och har med sitt suveräna team hittat en metod som verkligen funkar, imponerande. Dessutom hejar hon på andra och ser till lagets bästa, väldigt bra, säger Frida Westlund till SvRF.

I klassen för young rider blev det endast ett individuellt mästerskap som avgjordes. Och även här blev det ett svenskt guld tack genom Kajsa Eriksson/Kingsleah Majid. Denna klass gick över 100 km.

Det var Simlångsdalens Ryttarförening som arrangerade mästerskapet.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden