Hoppning
2 juli 2021 15:37

Medaljregn över ungdomslagen i Finland

NordiskaDe är inte bara de unga svenska dressyrryttarna som tagit storslam vid Nordisk-Baltiska mästerskapen i Finland. Det har i det närmaste regnat medaljer över samtliga kategorier bland de unga hoppryttarna här. Två guld och två silver blev facit.

Medaljregn över ungdomslagen i Finland
Childrenlaget kammade hem guldet. Här med landslagsledaren Sofia Bengtsberg. Foto: Privat

Det svenska childrenlaget kammade hem guldet på på Nordisk-Baltiska mästerskapen i Finland under torsdagen medan ponnylaget tog hand om silvret. I childrenlaget red Alicia Jönberg med hästen Cincinnati T, Nathalie Wennerhorn och Kenneth du Petit Vivier, Liam Nilsson och Zäta C, Alicia Svensson och Luxor samt Carl-Hugo Westergren med Carmelita. Silvret gick till Norge.

Selma Staffare och Hot Lady Carthago, Tilda Sandstedt och Our Trendy Vivendi, Fanny Fridén och Kee Pearl, Thea Gånehed och Sarah’s Pandora samt Filippa Fant med Kiltartan Free Spirit stod för de svenska laginsatserna som ledde till silver. Norge vann guldet.

Toppponny
Det svenska ponnylaget med landslagsledaren Sofia Bengtsberg. På bilden saknas Thea Gånehed. Foto: Privat

Under fredagen var det dags för det svenska juniorlagets final, vilket ledde till silver. För laginsatserna stod Clara Marklund med hästen Clara 86, Ebba Kewenter och Nimbus, Josefin Torell och Sligo Land du Rouet samt Felicia Lång med Third Time Lucky. Guldet gick till Danmark med blott fyra tiondelars felmarginal.

Änne ett lagguld gick under fredagen till Sverige tack vare de svenska YR-ryttarna. Här var det Linus Herzig och Greyson PH, Viktor Edvinsson och Chipsy 193, Elsa Johansson och Kato van de Nachtegaele samt Philip Svitzer och Exclusief som stod för de vinnande lagrundorna.

210114638_203479628444842_821716101361882376_n
Selma Staffare och Hot Lady Carthago är det enda ponnyekipaget som har nollat hela vägen inför den individuella finalen. Foto: Privat
209714750_2594244747551327_7631638363097013947_n
Liam Nilsson och Zäta C har gjort kanonrundor i Finland och ligger trea inför den individuella finalen. Foto: Privat

Flera svenskar i topp individuellt

Inför lördagens individuella ponnyfinal ligger Selma Staffare och Hot Lady Carthago ensamma i topp som enda ekipage med tre felfria rundor på raken. Fanny Fridén och Kee Pearl samt Tilda Sandstedt och Our Trendy Vivendi ligger på en delad åttondeplats inför finalen.

Alicia Svensson leder inför den individuella childrenfinalen, som också går på lördagen, medan Liam Nilsson ligger delad trea.

Inför söndagens individuella juniorfinal ligger Ebba Kewenter och Nimbus bäst till på fjärde plats. Felicia Lång och Josefin Torell ligger sexa respektive sjua.

Bland YR-ryttarna är det dubbelt svenskt i topp inför söndagens final. Först ligger Linus Herzig med hästen Greyson PH, tätt följd av Viktor Edvinsson och Chipsy 193. Philip Svitzer ligger fyra med Exclusief.

Resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden