Ponny
25 september 2018 11:43

Meja Karlsson och Wise Guy fortsätter imponera

PonnydressyrFramgångarna fortsätter för Meja Karlsson och Wise Guy. Hos Gripens Ryttarförening i helgen blev det seger med över 70 procent, och ekipaget är klara för Elmia.

Meja Karlsson och Wise Guy fortsätter imponera
Meja Karlsson och Wise Guy lägger ytterligare en seger till samlingen (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

Vid Gripens Ryttarförenings nationella ponnydressyr i helgen startade 18 ekipage i FEI:s mästerskapsprogram. EM-ekipaget och SM-tvåorna Meja Karlsson och Wise Guy (NL val f-08 e Bodo-Orchard d’Avranches, uppf S.H. Rutgers) fortsätter imponera. Med över 70 procent tog de hem segern efter att tre eniga domare satt sina siffror. Meja själv var överlycklig efter segern i höstsäsongens första start, trots att vädret ställde till det för dem.
”Trots genomblöta handskar, inget grepp på tyglarna och en spänd ponny hamnade vi på 70,225 procent och är därmed kvalade till Elmia”, skriver Meja på sociala medier.
Tvåa i klassen kom Alva NordfjellEG Dirac med 68,559 procent och trea blev Nicole CronaVoyager 2 med 68,108 procent.

Elmia Scandinavian Horse Show Ponny Dressyr är öppen för de sex högst placerade akipagen av de anmälda enligt championatspoäng 2018-09-24 – ryttarna ska vara födda 2002 eller senare.

Kategori C hade fem startande och där segrade Smilla GilleMinarva Nantare (sto f-005 e Languard-Lukas, uppf Peter Boege) med 65,180 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden