Sverige
27 december 2021 08:30

Mest läst 2021 – dödsfallet av världens största häst

Del 4Under sommaren somnade världsrekordhållaren Big Jake in - även känd som världens största häst. Artikeln om hans dödsfall blev en av årets mest lästa på tidningen Ridsports webb.

Mest läst 2021 – dödsfallet av världens största häst
Jerry Gilbert tillsammans med sin magnifika brabanthäst Big Jake. Foto: Guinness World Records

Med sina 210 centimeter i mankhöjd var Big Jake känd som världens största häst, och han fanns registrerad som detta i Guinness rekordbok. Mitt i sommaren rapporterades det att den väldiga brabanthästen somnat in, 20 år gammal.

Ägaren Jerry Gilbert berättade att Big Jake somnade lugnt och stilla, men att de andra hästarna på gården hade sorg nu när deras vän var borta.

Jerry Gilbert berättade att dödsfallet var en stor förlust och att Big Jake alltid var en häst som stod i centrum – Big Jake var inte bara var stor på höjden utan även vägde över 1,1 ton. Artikeln om dödsfallet blev en av de mest lästa på Ridsports webb under året, och du hittar den här.

 

En annan världsrekordhållare är tyska Rose Oatley som tillsammans med Daddy Moon satte två världsrekord under ponny-EM i dressyr 2021. Artikeln om rekordpoängen kan du läsa här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden