Fälttävlan
1 december 2020 14:27

Michael Jung: ”Det finns en arrangör till EM 2021”

MästerskapI oktober meddelade FEI att det trots ett flyttat OS kommer att bli ett EM i hoppning och dressyr 2021, efter att nya arrangörer tagit på sig mästerskapen. I fälttävlan ställdes det dock in - men nu öppnar OS-, VM- och EM-medaljören Michael Jung dörren för att det kan finnas möjligheter för ett EM nästa år ändå.

Michael Jung: ”Det finns en arrangör till EM 2021”
Michael Jung vid OS i London 2012. Foto: Roland Thunholm

EM i fälttävlan 2021 skulle enligt den ursprungliga planen ha ridits i franska Haras du Pin i augusti. Men efter att OS i Tokyo flyttats fram ett år såg inte FEI att det var möjligt att genomföra EM i de olympiska grenarna 2021 – ett beslut som möttes av högljudda protester.

Nyligen meddelade FEI att man tack vare nya arrangörer kommer att kunna ha ett EM i hoppning och dressyr, men för fälttävlans del blir det inget Europamästerskap nästa år.

Tyske Michael Jung, under många år fälttävlansvärldens kung med mängder av medaljer från OS, VM och EM, skriver nu i ett inlägg på sociala medier att efter att beslutet kom att det blir EM i hoppning och dressyr – varför skulle det inte kunna hållas ett EM i fälttävlan också?

”Det finns ett motiverat och erfaret team i Avenches i Schweiz, med arrangören Jean-Pierre Kratzer i spetsen, som har visat att de har allt som krävs för att stå värd för ett mästerskap – mycket bra faciliteter, erfarenhet, ekonomisk styrka och flera viktiga kriterier som behövs för att vara värd för ett evenemang som detta. Det finns även ett möjligt datum för mästerskapet, 22-26 september 2021.”

Jung fortsätter med att han anser att fälttävlan borde ha samma rättigheter som hoppning och dressyr, och att det vid OS nästa år endast kommer att vara tre ryttare från varje nation – vilket innebär att det finns många ryttare som är intresserade av att rida EM.

”Jag vill bara informera er om detta, eftersom jag inser att väldigt få verkar veta att det faktiskt finns en arrangör som är väldigt intresserad av att arrangera ett EM nästa år. Kanske kan vi alla jobba tillsammans och hitta en lösning?”, skriver Jung och avslutar med #eventingwantseuropeans.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden