Hoppning
16 december 2018 15:26

Miljoner till Toveks lag i GCL-finalen

InternationelltFinalen av Global Champions League där Evelina Toveks lag Scandinavian Vikings var med i fajten om 65 miljoner kronor är avklarad.

Miljoner till Toveks lag i GCL-finalen
Evelina Tovek och Dalila de la Pomme. Foto: Stefano Grasso/GCL

Totalt var det sex lag som hade kvalificerat sig till finalen över 1,60-hinder på det femstjärniga meetinget i Prag. Ett av dem var Evelina Toveks Scandinavian Vikings där svenskan ingår tillsammans med Leopold van Asten/ VDL Groep Miss Untouchable och Christian Ahlmann/ Caribis Z.

Den penningstinna finalen av Global Champions League fick en dramatisk start när Jos Verlooy i laget Montreal Diamonds trillade av i slutet av banan. Detta bidrog till att lagets Harrie Smolders strök sig och därmed var laget borta från uppgörelsen om de 65 miljoner kronorna.

Även London Knights försvann efter en uteslutning och ett ekipage som strök sig.

Leopold van Asten började med två nedslag för Scandinavian Vikings. Evelina Tovek och Dalila de la Pomme började starkt med en fin rytm och härliga språng. När sista linjen återstod tog hon en kortare väg, tappade sin fina rytm, kom för nära det rättuppstående hindret som var tredje sist. Hästen hann inte få upp sina framben och rev och landade också nära bakom hindret varpå distansen fram till nästa hinder inte heller blev optimal.

Nedslag för Ahlmann

Det blev nedslag på även näst sista och sista hindret. Christian Ahlmann avslutade med ett nedslag för laget som slutade på 24 fel och en fjärde plats efter första rundan.

Andra rundan reds över en ny bana senare på söndagens kväll. Valkenswaard United och Madrid in Motion toppade inför avgörandet med 8 fel vardera.

Leopold van Asten började starkt för Scandinavian Vikings i andra rundan med riktigt fin hoppning. Det blev dock 1 tidsfel. Evelina Tovek red beslutsamt och bestämt runt och även hon gick i mål utan hinderfel men med 1 tidsfel. Christian Ahlmann rundade av med en felfri runda med 1 tidfel för laget som slutade på 27 fel.

Slutade fyra

De andra tre lagen som var kvar i tävlingen lyckades dock hålla undan och Scandinavian Vikings slutade fyra. Det gav dock Evelina Tovek och hennes lagkamrater nästan 550 000 euro – nästan 6 miljoner kronor – att dela på.

Madrid in Motion med Marc Houtzager/Sterrehof´s Calimero, Maikel van der Vleuten/Verdi TN och Eduardo Alvarez Azmanr/Rokfeller de Pleville Bois Margot vann med 11 fel före Valkenswaard United på 17 fel.

Bildfest från finalen.

Resultatlista med länkar till filmer på alla rundor

Start- och resultatlistor

Klassen sänds via gratis GCT-TV på arrangörens site

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-