Hoppning
15 december 2018 20:42

Miljonklassen: Henrik i mål i Super Grand Prix – Peder startade inte

PragSuper Grand Prix i Prag har avgjorts.

Miljonklassen: Henrik i mål i Super Grand Prix – Peder startade inte
Peder Fredricson och Hansson WL. Foto: CHI Genève

23.20 KLASSEN ÄR KLAR. LÄNK TILL NY ARTIKEL MED RESULTAT.

22.30 Omgång 2 har startat. Nu ska närmare 13 miljoner fördelas. Felen från båda omgångarna räknas och tiden i den andra omgången är avgörande för slutplaceringen.

Omgång 2 i Super Grand Prix inleddes av Henrik von Eckermann med Castello. Han låg näst sämst till efter omgång 1, men fick starta allra först eftersom Peder Fredricson valde att inte starta med Hansson WL i omgång 2. Både Henrik och Peder hade nio fel i omgång 1.

Henrik och Castello fick sämsta tänkbara start i omgång 2 med ett nedslag på första hindret. Därefter gick det desto bättre – felfritt resten av banan inom tiden. Totalt 13 fel för duon som förra fredagen var tvåa i Top 10-finalen.

14 ekipage återstår innan Super GP-vinnaren kan koras. Ridsport uppdaterar efter klassens slut. Klassens sänds via GCT-TV på arrangörens site.


21.22. Omgång 1 är klar. Världsettan Harrie Smolders med Zinius och senaste världscupvinnaren Edwina Tops-Alexander med California är ensamma om att gå ut i omgång 2 med noll fel.
Båda svenskarna har alltså med sig nio fel till omgång två. Peder ligger på 16:e plats och startar först i nästa omgång i kväll. Henrik, som ligger på 15:e plats, startar som nummer två.

Omgång 2 startar 22.25.
Start- och resultatlista Super Grand Prix
23.20 KLASSEN ÄR KLAR. LÄNK TILL NY ARTIKEL MED RESULTAT.

180408edwinacaliforniamg
Edwina Tops-Alexander, här vid en tidigare GCT-seger i år, visar storform helg efter helg. Foto: Mario Grassia

21.20 Peder Fredricson och Hansson WL har inte sin bästa helg. I GCL-klassen blev det en utbrytning när Hansson inte gillade planket. I dag blev det, precis som för Henrik och Castello, nio fel.

Peder och Hansson fick med sig bakbommen på utsprånget i tvåkombinationen och lite senare bakbommen på ännu en oxer. Strax senare var Hansson snubblande nära att svänga mot fel håll vid sargen, men Peder redde ut läget och de avslutade felfritt utöver att de åtta felen utökades med ett tidsfel.

21.16 15 ekipage har hoppat och två är felfria: Världsettan Harrie Smolders med Zinius och färska världscupvinnaren Edwina Tops-Alexander med California. Tiden är tuff och en viktig faktor. Fyra ekipage har fått tidsfel, och ytterligare flera har varit snubblande nära.

20.55 Halva startfältet har hoppat och ännu är ingen felfri. Shane Breen med
Ipswich van de Wolfsakker är bäst på ett tidsfel. Rullar klassen på i samma tempo bör Peder Fredricson hoppa någon gång mellan 20.15 och 20.20.

20.42 16 av toppskiktets främsta ryttare gör under lördagskvällen upp i GCT:s Super Grand Prix. Henrik von Eckermann med Castello var första svensk ut som nummer 3 av de 16 till start. De var på god väg mot felfritt när de två sista hindren föll – utsprånget i trekombinationen och därefter det avslutande räcket. Dessutom ett tidsfel och duon tar med sig nio fel till andra omgången.


Super Grand Prix, dit ryttarna har kvalat via GCT:s Grand Prix-klasser under 2018, rids i två 1,60-omgångar utan omhoppning. Felen från båda omgångarna räknas och tiden i den andra omgången är avgörande för slutplaceringen.

Startordningen i den första rundan har lottats och i den andra rundan startar ryttarna i omvänd ordning efter resultatet i första. Runt 12,8 miljoner kronor finns i prispotten.

Första omgångens starttid är satt till 20.30
Andra omgångens starttid är satt till 22.25.
Klassen sänds via gratis GCT-TV på arrangörens site (länk).
Start- och resultatlistor

Ekipagen som gör upp i

Super Grand Prix

 1. Nicola Philippaerts/H&M Chilli Willi
 2. Sameh El Dahan/Suma’s Zorro
 3. Henrik von Eckermann/Castello 194
 4. Shane Breen/Ipswich van de Wolfsakker
 5. Frank Schuttert/Chianti’s Champion
 6. Ben Maher/Explosion W
 7. Daniel Deusser/Tobago Z
 8. Alberto Zorzi/Ulane de Coquerie
 9. Harrie Smolders/Zinius
 10. Gregory Wathelet/Iron Man van de Padenborre
 11. Scott Brash/Hello Mr President
 12. Lorenzo de Luca/Ensor de Litrange LXII
 13. Carlos Enrique Lopez Lizarazo/Admara 2
 14. Ludger Beerbaum/Casello
 15. Edwina Tops-Alexander/California
 16. Peder Fredricson/Hansson WL

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden