Dressyr
28 juni 2015 21:40
Ridsportplus

Minna lycklig för guld-comeback

Efter bara några veckors träning sedan uppehållet satte Minna Telde och Santana två personbästa och tog guld rakt igenom. "Ņh, vilken skön comeback", säger den nyblivna NM-vinnaren.

Minna lycklig för guld-comeback
Efter två personbästa känner NM-vinnaren Minna Telde att det finns ännu mer att hämta hos Santana.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Nordiska mästerskapet i dressyr i Danmark blev en succé för Minna Telde och Santana (hingst f -01 e Sandro Hit-Rubinstein I). Skörden blev guld med det svenska laget och guld individuellt.

  – Åh, vilken skön comeback det var! Jag är jätteglad över Santanas lugn, fokus och mjukhet, säger en sprudlande glad Minna Telde till Ridsport på väg hem från NM.  

  I april fick Minna sitt andra barn och medan hon återhämtade sig från kejsarsnittet togs Santana om hand på bästa sätt av Cecilia och Einar Kristoffersen. För tre veckor sedan satt Minna upp igen och nu under helgens NM vann hon samtliga klasser.

  – Utan Einar och Cilla hade det här aldrig gått. De har varit till otroligt stor hjälp. För min egen del var det inga problem att tävla efter uppehållet. Jag är stark mentalt och älskar att tävla, så det var bara fantastiskt roligt att vara tillbaka.

  Förutom att vinna flera gånger om satte Minna och Santana personbästa i både Grand Prix och kür. Guldprocenten var 74,020 i Grand Prix, 72,451 i Grand Prix Special och till sist maffiga 78,975 i kür. I küren ville alla fem domare se Minna som vinnare och fyra av dem gav över 80 procent för det konstnärliga. Trots segersviten fram till finalen tog Minna inget för givet.

  – Jag var inte säker på guldet förrän sista ryttaren hade ridit. Allt kan hända.

  Nu ska Santana vila sig i hagen och slappna av i skogen ett par dagar. Härnäst på tävlingsfronten väntar Falsterbo Horse Show och därefter kommer som bekant ett EM. Minna vill inte sia om uttagningen till mästerskapet.

  – Jag kan bara säga att jag är väldigt, väldigt glad för de här resultaten och att vi ska köra vidare i Falsterbo och gör vårt bästa där, säger den nordiska mästaren.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden