Sverige
7 november 2020 19:46

Misstänkta sadeltjuvar greps av en slump

BrottsmisstankeTre män stoppades av en slump i veckan och anhölls sedan misstänkta för att ligga bakom en större stöldturné med fokus på sadlar.

Misstänkta sadeltjuvar greps av en slump
Märkessadlar är ett åtråvärt byte bland internationella stöldligor. Foto: Susanne Högdahl

Gripandet av de tre männen skedde av en slump i Skillingaryd i onsdags kväll. Mer än så vill polisen inte berätta om själva gripandet, men männen anhölls senare misstänkta för ett 30-tal stölder av sadlar och verktyg.
– Det handlar om mycket stora värden, säger Marlene Andersson Wikman, gruppchef vid polisens utredningssektion i Skaraborg, till Jönköpings-Posten.

Polisen har under en längre tid gäckats av tjuvarna, spåren har varit få och stöldgodset tros ha hamnat främst i Östeuropa, där andrahandsvärdet är stort. Männen, som är utländska medborgare, misstänks för stölder på flera platser i Sverige, men Marlene Andersson Wikman är förtegen om huruvida gripandet är ett genombrott.
– Får vi igenom den här utredningen som pågår och tingsrätten köper vårt upplägg, då kan vi pratat om ett genombrott. Vi vill gärna inte prata så mycket innan vi vet om männen häktas eller inte.

Läs hela artikeln på Jönköpings-Postens sajt (låst).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden