Dressyr
3 april 2017 16:30

Moa Belin tävlar fjordhäst i Msv dressyr

Målet är att starta Msv B. Vid helgens dressyrtävlingar i Timrå har Moa Belin och Ingvar Halsnaes halva kvalet när de red ihop över 62 procent i Msv C.

Moa Belin tävlar fjordhäst i Msv dressyr
Moa Belin tävlar medelsvår dressyr med fjordhingsten Ingvar Halsnaes 242.

Ingvar Halsnaes 242 (fjordhingst f-03 e Orion Halsnaes-Pikant Halsnaes, uppf Sören & Vibeke Juellund, Danmark) är en mångsidig häst. Han är inte bara godkänd hingst, utan han är även tävlad i hoppning, dressyr och olika körklasser. Han ägs av Emma Isacsson i Hässleholm, men finns sedan ett år tillbaka hos Moa Belin, Långdansens Fjordhästar utanför Sundsvall. Moa är precis som Ingvar en riktig mångsysslare – gymnasielärare, dressyrdomare, tävlingsryttare och uppfödare är några av de epitet man kan sätta på henne.

Moa har Ingvar på hingststation vid sitt stuteri. Parallellt med avelssysslorna tävlar Moa honom i dressyr bland stora hästar. För knappt ett år sedan gjorde de sin första start i en vinglig LB. Det har blivit en seger och fyra placeringar på LB/LA-nivå. Nu är målet att de ska starta Msv B. Nu är de halvvägs mot det målet. 62,12 procent blev resultatet i helgens Msv C, nu behövs bara ett lyckat kval till så är de klara för Msv B.
– Han är så galet fin och vi har fått så mycket positiv cred av både okända och kända människor att vi svävar på moln båda två, säger Moa Belin. 

Moa berättar att vid tävlingen var det många av hästarna som ”for som popcorn för domarbord, läktare, speglar och dörrar”.
– Då kände jag mig tacksam över att sitta på en gul rygg.
– Ingvar kom in och konstaterade ”Jahapp. En dressyrbana, två damer, ett bord, lite blommor. Jag har läget under kontroll. Nu kör vi!”.

Moa berättar att Ingvar inte bara skänker henne mycket glädje, utan att han även gör stor PR för fjordhästrasen – det äer många som kommer fram på tävlingsplatserna och säger uppmuntrande ord.
– Några ville klappa hans gyllene mjuka päls, en berättade om sin barndoms fjordhästkärlek.
– Och man vet att man är med i gemet då en av konkurrenterna valde att inte sitta upp och göra sig klar för prisutdelning förrän hen fått höra mina poäng ”för den var fin, den gule”.


En bild från fjord-SM då hans ägare Emma fick möta honom för första gången sen han flyttade till Moa. ”Det var ett kärt möte, som synes på hans blick. Emma har ägt honom sen han var 9 månader”.

Resultat Msv C Timrå

Moa Belins hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-