Hästliv
15 augusti 2017 09:17

”Monstret i hagen” får hoppstammade fölet att dra

Mamma Vilda travar lugnt över bommen i hagen, men lilla Unbeatable låter sig inte luras. ”Bäst att sticka” ser han ut att tänka och drar i väg i full karriär – se klippet här.

”Monstret i hagen” får hoppstammade fölet att dra
Hellre fly än illa fäkta. Kan det vara så Unbeatable resonerar när han drar järnet från monsterbommen?

Det här med att ta sig över bommar kan vara skräckinjagande, även om man råkar vara försedd med hoppstam. Fråga bara snart tre månader gamla Unbeatable (e Heartbeat-For Feeling).

I Alexandra Wallerstedts klipp, som hon först la upp i en avlesgrupp på Facebook, drar Unbeatable så långt det bara går från monstret på marken.
– Det här med bommar är uppenbarligen inte hans grej just nu, men han är ju åtminstone försiktig och det ska ju hopphästar vara, säger ägaren Alexandra Wallerstedt och skrattar gott åt sin lilla hingst som hon beskriver med värme i rösten:
– Han är så kramvänlig, gosig och alldeles underbar.

Har att brås på
Det är inte första gången Unbeatable sticker från bommen i hagen, men om han följer i familjens hovspår lär det bli ändring på den saken.
– Jag hoppas att han kommer leverera som sin mamma, eller ännu hellre som mormor. Mormor Electra hoppade 10-10 som 4-åring på Flyinge och mamma Vilda hoppade 9-9 på Plönninge som 3-åring, säger Alexandra om bortgångna mormor Electra (13)  (SWB, f 1991, e Electro-Warrigall, uppf Marie Andersson, äg Alexandra Wallerstedt) och mor som egentligen heter For All My Money (13) (SWB, f 2006, e For Feeling-Electro, uppf/äg Alexandra Wallerstedt).

Alexandra har väntat på Unbeatable i tio år. Det tog inte när mormor betäcktes med Heartbeat och efter en tids uppehåll blev det så bingo när Vilda betäcktes.
– Jag hoppas att Unbeatable är mitt lilla drömföl. Klart att han kommer att hitta hoppet så småningom – jag lovar att återkomma när han hoppar Grand Prix, säger Alexandra med en blinkning om fölet med det segervissa namnet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden