Blogg
7 juli 2015 08:21

Msv A med fantastiska lilla Lordi!

Terminens sista tävling var nu under helgen då Lord Lexington och jag fick lifta med Olof, Valentino och Toscham SD upp till Båstad. Jag kan väl inte direkt påstå att jag frös i fracken.

Citerar en dressyrkollega som skrev på Facebook i lördags:
”Hur normalt är detta när det är 30 grader varmt: sätt på dig tajta bomulls-skinnbyxor, dra på knähöga läderstövlar, toppa med en snygg blus som knäpps ända upp i halsen och knyt en scarf runt halsen också så att du verkligen säkerställer att ingen luft kommer in. Sätt på dig en yllefrack, en hjälm på huvudet och avsluta med ett par handskar. Därefter genomför du ett rejält gympapass i solgasset!”

Vi inledde tävlingshelgen med en väldigt bra gemensam MsvA-debut! Lexington drog till med personligt procentrekord i klassen efter en ritt som jag var supernöjd med. Han satte alla svårigheter för klassen inklusive 3:orna, så det känns definitivt som att vi har i leken att göra. Vi slutade, trots att han försökte stajla till det med en egen liten serie i vartannat, som första ekipage utanför (1,5 poäng ifrån) placering. Lite retligt men ändå så roligt.

På den ännu varmare söndagen fick vi se att lilla 7-åringen har blivit stor pojke. Lexington har ju varit så spooky utomhus att jag valde att ha en Msv C som förklass senast. Men träning med lite blandade läskigheter på hemmaplan har gett resultat. Trots förbipasserande X2000 (men inte mitt i ritten, puh!) kunde han modigt och lugnt visa upp sig som en riktig dressyrhäst även på utebanan. Nu tyvärr FÖR lugn för domarens smak, men ändå ännu en klart godkänd MsvA på lite över 63 procent.

Helgens facit blev därmed två gånger kvalprocentigt ända upp till och med nationell Intermédiaire I. Riktigt bra avslutning på det första året på beridarutbildningen! Nu gläds jag med lille Lordi som går på sommarlov, och lider med mig själv som inte får rida honom på flera veckor… Jag tror att vi har en väldigt rolig höstsäsong att se fram emot!

Och tack för skjutsen och grattis till Olof som red ihop tre blå rosetter under helgen!

Jag fick förresten frågan om varför jag har en Nalle-pin på frackslaget.

Svaret är enkelt. Min egen häst Aristokrat Pan, som kallas Nalle är ju den jag har att tacka för allt fantastiskt som jag kan vara med om. Han är alltid med på mig tävlingar, även på kavaj- respektive frackgarderoberna. Nalle var den förste jag red S:t Georges och Intermédiaire I med. Av skolhästarna på Flyinge är det nu, efter det första läsåret, Xanté, Laurie´s Gift och som sagt, lilla 7-åringen Lord Lexington som kvalificerat sig för att ha mig klädd i varm och gosig pingvinrock på ryggen. Lagom till sommaren, för shorts är väl överskattat?

/Louise

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden