Sverige
18 februari 06:25

Mulle fyller 50 – firar med caprilli på ridskolorna

JubilarDen matglada ponnyn Mulle känner de flesta hästälskare igen - nu fyller han 50 år och firar med att bjuda in ridskolor och ridklubbar till caprillitävling.

Mulle fyller 50 – firar med caprilli på ridskolorna
Mulle har roat unga och gamla i hela 50 år nu. Bild: Lena Furberg
Lena-furberg
Lena Furberg har ritat Mulle i 50 år. Foto: Egmont

1972 föddes Mulle som en ”klotterhäst” i den då 15-åriga Lena Furbergs skolböcker. Den lite lata men busiga ponnyn flyttade två år senare in i tidningen Min Häst och blev en seriefigur, tillsammans med sin ryttare Molly. Nu är han en kändis bland både unga och gamla.

– Jag kommer aldrig släppa Mulle, han är så speciell – han blir bara roligare och roligare att göra. Jag skulle vara ledig nu, men kunde inte låta bli att rita honom. Jag skulle vilja vara mer som Mulle! Han är väldigt självständig och sorglös och han bryr sig inte om normer och ramar, berättar Lena Furberg i ett pressmeddelande.

22_se_mha_06_085-087.indd

Bjuder in till caprilli

Mulle firar med att bjuda in ridskolor och ridklubbar till en caprillitävling, med en bana som innehåller både dressyr och hoppning. Alla kan vara med och rida på sina egna villkor, även de som rider med ledare.

Mulle-caprilli-jpg

Läs mer om tävlingen hos Min Häst

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden