Sportnytt
7 juli 2018 07:22

Mulor välkomnas på brittiska tävlingar

DressyrNu får mulor tävla på dressyrtävlingar i Storbritannien. Det är mulan Wallace the Great som har banat väg för detta - här kan du se en film när han tränas.

Mulor välkomnas på brittiska tävlingar
Det kan bli tillåtet att tävla dressyr med mulåsnor i Storbritannien. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Yiorgos/Istock

Brittiska Christie Mclean rider dressyr med 11-årige mulan Wallace the Great. När hennes klubb behövde förstärkning i lagtävling ville hon ställa upp – men fick nej av det brittiska förbundet, British Dressage.

Men nu berättar BBC att förbundet har sett över sina regler där det står att tävlingar är öppna för hästar och ponnyer. Eftersom mulor är född av en häst ska de kunna räknas som hästar, till skillnad från mulåsnor som har en åsna som mamma.

– Vi är glada över att kunna välkomna Wallace och andra mulor att tävla på förbundets tävlingar som ett led i att göra sporten mer tillgänglig för alla, säger en Jason Brautigam på British Dressage.

I USA är det tillåtet att tävla med mulor bland hästar och ponnyer.

Se en film på Christie Mclean och Wallace the Great nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden