Sportnytt
6 juni 2018 08:02

Hästfest när Strömsholms tävlingar jubilerar

Nationellt I dag, onsdag, börjar årets traditionella tävlingar på Strömsholm. Det är 100-årsjubileum för tävlingen och det firas bland annat med besök av kronprinsessparet, SM i flera grenar och ett digert showprogram.

Hästfest när Strömsholms tävlingar jubilerar
Förra året vann Billdal med Thea Gånehed, Ebba Danielsson, Carina Olofsson, Ida Selin och Fanny Kullmyr lag-SM för ponnyer i hoppning på Strömsholm. Nu är det dags för flera SM på den anrika anläggningen. Foto: Roland Thunholm

För den med intresse för den svenska kungafamiljen är nationaldagen, alltså onsdagen, rätt dag att besöka Strömsholm.  På onsdagen kommer nämligen  kronprinsessparet på besök till riksanläggningen där bland annat den stora gräsbanan vid slottet har förbättrats inför årets tävlingar.

Firandet av både jubilaren och nationaldagen börjar på onsdagens förmiddag med att kronprinsessan håller tal och därefter går 1,45-klassen Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning med kungligheterna som prisutdelare.

Även showområdet med bland annat hundsport, hästpolo och fårvallning är öppet på onsdagen.

Resten av veckan fortsätter tävlingarna med massor av högklassig sport, showklasser och utställningsområde. Bland annat avgörs SM i dressyr för seniorer, U25, unga ryttare och juniorer, SM i fälttävlan för seniorer, unga ryttare, ponnyer och juniorer och lag-SM för ponnyer i hoppning.

Torsdagens höjdpunkt blir Torstensons Ungdoms Grand Prix där de två bästa junior-/ ungdomsekipagen kvalar till  Falsterbo.

På fredagen står bland annat dressyr och hoppning i fälttävlan samt kvalklasser i dressyr-SM på programmet.

Lördagen har ett fullspäckat program med Strömsholms Grand Prix i hoppning, avslutning på fälttävlans-SM med terräng och avgörande i unghästbonusen då 30 000 kronor fördelas till de hästar som varit felfria i de tre unghästklasserna.

På söndagen avgörs lag-SM i hoppning för ponnyer och då är det också semifinal i hästarnas elitserie i hoppning med kamp om finalplatserna i Falsterbo. På söndagen avgörs också SM-klasserna i dressyr.

– Det är fantastiskt roligt att vi i år, när tävlingarna fyller 100 år, kan erbjuda riktigt hög- klassiga tävlingar på ett bra underlag, med en förbättrad framhoppning och hålla riktigt höga prispengar, säger Strömsholms stallmästare Jens Fredricson i ett pressmeddelande.

Webb-tv, Equisport

Arrangörens webbplats

Program

Start- och resultatlistor, fälttävlan

Start- och resultatlistor, dressyr

Start- och resultatlistor, hoppning

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden