Fälttävlan
3 juni 2018 06:30

Ludwig Svennerstål till SM och Strömsholm

StrömsholmsdagarnaDet är sju år sedan Englandsbaserade Ludwig Svennerstål tog sig till Sverige för att rida ett SM. Nu är det dags igen. "Det ska bli skitkul," säger han.

Ludwig Svennerstål till SM och Strömsholm
Ludwig Svennerstål är anmäld till fyrstjärniga stortävlingen Burghley den här helgen. Arkivbild: Roland Thunholm

Ludwig Svennerstål försvann till Storbritannien efter gymnasiet och sedan blev han kvar. Han har ridit två OS, tagit två EM-silver i lag och byggt upp ett eget internationellt stall. Besöken hemma i Sverige är sällsynta. 27-åringen har inte ridit något SM sedan 2011 då det gick på Ribersborg i Malmö.

Vi får väl se om jag kan fixa ett SM-guld nu. Ludwig Svennerstål inför Strömsholmsdagarna.

– Det var länge sedan jag tävlade i Sverige överhuvudtaget. Och jag känner att jag gärna vill stötta arrangörens på Strömsholm, de försöker verkligen att göra något bra där, säger Ludwig Svennerstål.

– Och så fungerar det bra i min planering för året, fortsätter ryttaren som tillhör svenska spetstruppen och är högaktuell för VM i Tryon, USA, i september.

Om det är länge sedan han red ett SM så är det ännu längre sedan han tävlade på Strömsholm.
– Det är säkert tio år sedan.

Inte bästa hästarna
Nu följer inte hans bästa hästar med till Sverige och Strömsholm, utan det blir 8-åriga Fit for Fun och 9-årige Dexter, båda har gjort någon tvåstjärnig start internationellt.
– Det är två fina hästar, men de är inte så rutinerade, säger Ludwig Svennerstål.

Han har en SM-medalj från senior-SM sedan tidigare, och det är ett brons som togs 2011 tillsammans med King Bob.
– Vi får väl se om jag kan fixa ett SM-guld nu. Det är målet, absolut. Hur som helst ska det bli skitkul, säger Ludwig Svennerstål.

Strömsholmsdagarna fyller 100 år i år och innehåller SM i både dressyr och hoppning. Förutom Ludwig Svennerstål finns Anna Freskgård, Johan Lundin och Katrin Norling på startlistan.

Nytt vattenhinder
Både seniorerna och ungdomsryttarnas SM-klasser avgörs i CIC2*, medan juniorerna rider en CIC1*. Terrängbanan är designad av Mats G Andersson och förre svenske förbundskaptenen Staffan Lidbeck. I ett pressmeddelande berättas bland annat att det har byggts ett nytt vattenhinder inför årets tävling.

Tävlingarna på Strömsholm börjar onsdagen den 6 juni.

Program, Strömsholmsdagarna 

Lyssna när Ludwig Svennerstål var med i Ridsportpodden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 113 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-